A fi fericit este o opțiune

Fericirea se ascunde în lucrurile simple

Fericirea mea vine în doze mari din zâmbetul și îmbrățișarea copilului meu, din puritatea și gingășia ei. Fericirea e recunoștința pentru tot ce am și trăiesc, emoția spontană, cafeaua de dimineață, vocea și zâmbetul mamei, îmbrățișarea afectuoasă a sotului, sărutul furat, melodia ce-mi face sufletul să cânte, iubirea și respectul dintre frați, încrederea și aprecierea celor din jur, fericirea e în tot și în toate.

O mai găsesc adesea în micile bucurii ale vieții, într-un apus de soare, în mirosul florilor, în aroma aerului rece de munte, în briza mării, în oamenii calzi care-mi zâmbesc sincer și în privirea gingașă a oricărui copil. Da, fericirea e simplă și pură.

Puritatea și simplitatea sunt cele două aripi pe care sufletul se înalță mai presus de lucrurile trecătoare.

 “Dacă nu știi ce să ceri de la viață, viața nu știe ce săți dea” Ileana Vulpescu

Cunoaște-te pe tine ca să poți ști ce te face fericit.

Dacă vrei să le vezi, motivele sunt peste tot în jurul tău și dacă poți găsi frumos în tot ce te înconjoară, poți fi un om fericit.

Și dacă nu știi să o cauți sau să o vezi, fă un exercițiu de autocunoaștere. Fericirea poate fi chiar în procesul tău de autocunoaștere sau regăsire, pentru că nu poți fi fericit dacă nu te cunoști și nu știi ce te poate face fericit cu adevărat, ce-ți aduce mulțumire, sau ce-ți poate face inima să cânte cu adevărat.

Oamenii fericiți sunt cei care pot să se adapteze rapid schimbării.

Sunt cei ce înțeleg că viața e o călătorie plină de neprevăzut, sunt cei care reușesc să-și descopere și fructifice potențialul.

Singura răspundere este față de propriul potențial. Învață să crești, să te înalți, să înflorești și atunci când vei ajunge cu adevărat sus, aceasta este mulțumirea și împlinirea ta. Și atunci învață să fii recunoscător și mulțumit. Pentru că oamenii recunoscători și mulțumiți sunt fericiți.

Oamenii simpli și pozitivi sunt fericiți

Fericirea nu ține de ceea ce am, prin ce concedii am fost, ce firmă au hainele mele.

Fericirea ține de modul cum privesc obiectele pe care le am, de oamenii pe care îi am alături de mine în vacanță si în viață, de modul cum port hainele. Fericirea ține de modul în care aleg să gândesc, pe ce mă concentrez: aspecte negative sau pozitive.

Știți voi, vibrația pe care o primești reflectă vibrația pe care o oferi. Așadar, la nivel vibrațional, întotdeauna vei primi ceea ce emani. Ai grijă de gândurile și acțiunile tale și dăruiește ceea ce vrei să găsești.

Fericirea profundă e dor în noi, nu în cei din jur sau obiecte.

Din cercetările ultimilor ani pe acest subiect, se pare că da, fericirea e doar în interiorul nostru și ține doar de noi .

Fericirea ține uneori de cei din jur, de oameni, de lucruri, de bani, de faimă, de statut, de diverse lucruri externe în funcție de valorile și așteptările fiecăruia dintre noi.

Dar fericirea aceasta e trecătoare și superficială. Adevărata fericire e în interiorul nostru e în mintea și sufletul nostru pentru că doar ele pot fabrica fericire la un nivel conștient și profund. Fii fericit tu cu tine, pentru că „Fericirea este a celor ce-și sunt sieși de ajuns” Aristotel

Calitatea vieții depinde de calitatea gândurilor și acțiunilor noastre, nu de lucrurile materiale, bani sau faimă. Ele vor veni la pachet dar trebuie să știi ce să faci și cu ele.

Cele mai bune lucruri din viața noastră sunt gratis: răsăritul, apusul, iubirea, îmbrățișările, prietenii, zâmbetele celor dragi, sănătatea.

Și “dacă vrei să trăiești o viață fericită, leagă-te de un scop, nu de oameni sau obiecte.” Albert Einștein.

Înconjoară-te de oameni pozitivi

Nu mai am timp și ochi pentru oamenii negativi. Viața e prea scurtă și prețioasă să o petrec cu oameni care nu mă merită. Aleg să mă înconjor de oamenii care mă apreciază, care mă fac să mă simt iubită și alături de care pot clădi amintiri minunate.

Înconjoară-te de oameni pozitivi. Stai departe de oamenii limitați ce-i judecă constant pe cei din jur. Pleacă de lângă oamenii care se înfurie la reușitele tale și te îngroapă cu critici pentru a se ridica deasupra ta, oamenii aceea frustrați, îi știți voi, oamenii care nu reușesc să vadă niciodată partea bună a unui om, oamenii care au inima alimentată constant de răutate și intrigă. Sunt consumatori de energie si timp.

Și nu uita, că tu ești media celor 5 oameni cu care îți petreci timpul mai mult.

Zâmbește

Zâmbetul vine din interior și se revarsă în exterior emanând fericire pentru cei din jur și pentru mine. În esența mea, eu sunt un om fericit și aleg să nu-mi pierd vremea în stări proaste ce nu mă caracterizează.

Echilibrul și frumusețea interioară se văd în ochi, în zâmbet, în gânduri și în acțiuni. Cu cât mai mult zâmbesc vieții, cu atât mai mult îmi zâmbește și ea.

Zâmbetul și râsul cu gura până la urechi, sunt acțiuni ce definesc fericirea și sunt din cele mai bune acțiuni pe care le putem face pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Dă-ți voie să râzi. Zâmbește-i vieții și ea îți va zâmbii înzecit înapoi.

Resetează-ți creierul pentru a fi fericit, amintindu-ți zilnic cel puțin 2 motive pentru care ești recunoscător și atunci când viața îți dă motive ca să plângi, arată-i că tu ai o mie de motive să zâmbești.

Oamenii fericiți sunt cei ce nu se plâng, sunt cei care merg mai departe pășind desculți prin roua dimineții în timp ce privesc un nou răsărit de soare după furtuna de ieri.

Citește și:

ASPECTE POZITIVE SI MICILE BUCURII DIN PANDEMIE – Copilarie in oglinda

Mă bucur că ai ajuns până aici. Eu sunt Ileana și îmi doresc să creez un spațiu de comunicare și schimb de experiențe, menit să inspire și să ajute, bazat pe educație, respect și empatie.

Dacă tu crezi că ceea ce scriu ar putea ajuta, nu ezita să dai share pe Facebook.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Copilarie in Oglinda 2020 | Branding & Website realizate de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top