CINE SUNT

 

Sunt Ileana, mama Alesiei de 6 ani și tot de 6 ani îmbin rolul de mamă cu pasiunea pentru scris și dezvoltare personală.

Sunt călător prin viață de 36 de ani, posesor de job cu normă întreagă de 14, soție de 7 și mamă de 6 și cred că acesta este cel mai important rol al meu.

Iubesc copiii si viața alături de familia mea, trăită cu sens și prezență.

Îmi place să-mi fructific resursele interioare, să mă conectez cu mine, cu natura, cu oamenii calzi și plini de viață.

Iubesc cărțile bune și să descopăr lumea alături de fetița mea.

Alături de copilul meu am crescut ca mamă, dar mai ales ca om. Și pentru a-i putea fi alături copilului în descoperirea lumii, am aprofundat tainele pedagogiei Montessori, metodă care a avut un impact benefic asupra ei dar și a mea, fiind foarte încântată de valorile esențiale transmise: încrederea în sine, dorința de a învața, respect și cooperare, valori atât de importante în formarea copilului dar și a viitorului adult.

Din abordarea mea de parenting au făcut parte atât conectarea prin joacă și povești, timpul special petrecut împreună, iubirea și acceptarea necondiționată, eliberarea emoțiilor prin plâns și ascultare activă, cât și  ghidarea conștientă.

“Copilărie în Oglindă” este un proiect de suflet despre mine, educație și dezvoltare personală, despre copilul meu și experiența de mamă, experiențe de familie, alimentație, stil de viață sănătos.
Scriu și dezvolt acest proiect în timpul liber, motivată fiind de fetița mea, datorită căreia mă aflu într-un proces continuu de creștere și dezvoltare.
Pe acest blog voi împărtăși cu tine din cele înțelese și învățate, despre creșterea copiilor cu dragoste și respect, dar mai ales despre cum ne conectăm prin joacă și povești.
Din pasiune și respect pentru munca mea pe acest canal de comunicare, informațiile furnizate în articole vor fi documentate sau testate în urma experiențelor proprii.
Îmi doresc să creez un spațiu de comunicare și schimb de experiențe menit să inspire și să ajute, bazat pe educație, respect și empatie.

Profesional, lucrez de 14 ani în domeniul bancar, iar în acest moment partea cea mai frumoasă și provocatoare a job-ului meu, este că pot promova educația financiară atât de importantă în societatea noastră, printr-un program destinat tuturor vârstelor.

Am studiat Dreptul și Administrația Publică în cadrul Universității din Craiova și Managementul în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Pe lângă studii, la dezvoltarea mea au contribuit diversle cursuri pe care le-am parcurs, cărțile pe care le citesc constant dar mai ales practica.
Viața este un continuu proces de învățare și cred că a investi constant în educație, nu poate egala niciodată cu lucrurile materiale.

Cred în explorarea potențialului uman la orice vârstă și pentru a nu rămâne doar la nivel de teorie și pasiune, mă aflu în proces de formare NLP și Consilier dezvoltare personală.

Preocuparea mea pentru autocunoaștere și psihologie, a luat naștere cu mult înainte de a deveni mamă și s-a accentuat odată cu noul rol, transformându-se în pasiune și dezvoltare personală continuă.
Și mai cred că viața este exact așa cum crezi tu că este și ce reușești  să faci cu ea, depinde doar de tine și de valorile tale.

Mă bucur ca ai ajuns aici!
Dacă ești interesat/a ca și mine de parenting,  creștere și dezvoltare personală, consideră acest loc, un punct de întâlnire, destindere și schimb de experiențe.