Gustoase și foarte ușor de preparat, brioșele sunt unele dintre cele mai populare și rapide gustări preferate de pitici.
Încă de când a venit de la școală, Ghidușa și-a anunțat intenția de a prepara chiar ea brioșe delicioase pentru gustarea din ziua următoare de la scoală.
Obișnuiește să prepare singură diverse gustări, iar când vine vorba de brioșe, de fiecare dată rețeta e diferită în funcție de imaginația și dorințele ei.
Fiind un desert simplu care permite combinarea diverselor ingrediente, îmi place sa o las să-și pună imaginația la lucru, așa cum a făcut și aseară.
În ton cu vremea de afară, a preparat brioșe cu brânză mascarpone, merișoare și fulgi de ciocolată neagră.
O rețetă simplă, cu rezultate spectaculoase, textură umedă și gust intens de vanilie.
Iată care au fost ingredientele alese de Ghidușă pentru prepararea brioșelor:
- 3 ouă medii
- 500 g mascarpone
- 100 gr unt 85% grăsime topit
- 100 gr unt cocos topit ( sau 100 ml ulei de orice tip)
- cana medie de lapte cald
- 2 linguri sirop arțar
- ½ păstaie vanilie
- 1 ceașcă de cafea plină cu fulgi ciocolată neagră
- 1 cană de ceai cu merișoare
- 2 plicuri praf de copt
- 250 gr mix de faină
Mod de preparare
1.Până când ea s-a decis ce ingrediente va folosi și până le-a amestecat, eu am aprins cuptorul pentru a se încălzi, am pregătit tava și formele de brioșe cu fulgi de nea alese tot de ea.
2.Brioșele au fost preparate rapid de Ghidușă , care îndrumată de mine a început prin amestecarea ingredientelor umede și separat într-un alt vas, ingredientele uscate. A unit ambele mixuri, iar la final pentru un plus de gust zice ea, a adăugat fulgii de ciocolată și merișoarele, a mai mestecat de 3-4 ori compoziția și totul a fost gata.
3. Aluatul a fost turnat pană la jumătatea formelor pentru că brioșele vor crește în timpul coacerii. S-au odihnit 20 minute în cuptor la temperatură medie și la final am făcut testul clasic cu scobitoarea. Timpul de coacere diferă în funcție de cuptor.
Gustarea pentru scoală a fost gata în aproximativ 40 minute cu tot cu învârtit prin bucătărie, iar consistența brioșelor a ieșit una umedă, pufoasă, aromată și delicioasă.
Brioșele sunt o gustare rapidă și la îndemâna oricui și pot varia de la rețete simple până la rețete mai sofisticate, în funcție de preferințe și timp.
Sunt preferate de copii, iar zahărul poate fi exclus și înlocuit cu îndulcitori sănătoși sau fructe proaspete direct în aluat.
Citește și:
TORT DE MORCOVI, NUCI ȘI CREMĂ DE BRÂNZĂ
Mă bucur că ai ajuns până aici. Eu sunt Ileana și îmi doresc să creez un spațiu de comunicare și schimb de experiențe, menit să inspire și să ajute, bazat pe educație, respect și empatie.
Dacă tu crezi că ceea ce scriu ar putea ajuta, nu ezita să dai share pe Facebook.