TURTĂ DULCE PENTRU MOȘ

După ce ghetuțele au fost lustruite în așteptarea Moșului, seara cea specială a continuat în aroma bucuriei și a turtei dulci, acompaniați de sunetul primelor colinde pe care Ghidușa le-a adus în casă.

Trebuie să știți că Alesia e tare pricepută în bucătărie și are chiar și o rețetă de turtă dulce, ce se prepară cu ușurință, chiar dacă nu ești cel mai iscusit bucătar.

REȚETĂ DE TURTĂ DULCE ȘI VOIE BUNĂ:

Se ia un copil bucuros, imaginație și voie bună cât cuprinde, câteva linguri mari de entuziasm, un vârf de cuțit de ghimbir și nucșoară, un pic de scorțișoară, unt și miere, se amestecă bine bine, iar distracția și fericirea sunt garantate.

Odată ieșită din cuptor, turta dulce e decorată de Ghidușă, care atunci când vine vorba de ornarea prăjiturilor, e cea mai pricepută.

Cu putină răbdare și imaginație, decorează fulgi de nea și steluțe, omuleți cu ochi nas și gură, brăduți, clopoței și îngeri.

Așa cum povesteam și în articolul despre Moș Nicolae pe care îl găsiți AICI, Alesia îi lasă Moșului lângă ghetuțe în semn de apreciere și mulțumire, o farfurioară cu turtă dulce și un pahar de lapte cald.

Până pe la 5 ani ai Alesiei, am încercat diverse rețete de turtă dulce fără zahar. Anul trecut am adăugat însă puțină miere, dar turta dulce a fost cam tare, iar anul acesta am improvizat și rezultatul a fost minunat.

Turta dulce este moale, foarte aromata si ușor de făcut.

REȚETĂ DE TURTĂ  DULCE  AROMATĂ

  • un pachet de unt de 200 gr 85% grăsime
  • 2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de miere sau alt îndulcitor ( pentru cei mici poate fi exclusă mierea)
  • 2 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri migdale măcinate
  • 1 linguriță de cacao sau pudră de roșcove
  • faină în jur de 400 gr ( 200gr faină migdale+ 200 gr faină albă) sau doar albă
  • condimente: o linguriță scorțișoară, un vârf cuțit nucșoară, un vârf cuțit anason, un vârf cuțit praf de ghimbir, un vârf cuțit cardamom măcinat, o păstaie vanilie și coajă de portocală rasă fin
  • 1 pachet praf de copt

Mod de preparare:

Untul rece se omogenizează bine cu cele 2 pliculețe de zahăr vanilat Bourbon până când nu se mai simt particulele de zahăr, apoi se omogenizează cu cele 2-3 linguri de miere și oul, condimentele amestecate cu praful de copt iar la final faina. În funcție de mărimea oului și de cantitatea de miere adăugată, cantitatea de făină poate suferii modificări. Aluatul trebuie să fie modelabil și ușor lipicios.

Înainte de a fi decupat, aluatul se odihnește cel puțin o oră la frigider sau poate fi lăsat și peste noapte.

Ornarea este opțională. Puteți opta pentru o pudrare ușoară cu zahar pudră, sau puteți face o pasta din zahăr pudra, albuș de ou si zeamă de lămâie.

See Also

Dacă nu ați avut musafiri în ziua Sfântului Nicolae, turta dulce poate fi păstrată într-un borcan de sticlă închis sau într-o cutiuță metalică pentru cel mult o săptămână. Cu trecerea timpului, devine tot mai moale și poate fi un mic dejun delicios alături de o cană de lapte cald.

Casa noastră a fost invadată și anul acesta de mirosul intens de scorțișoară, nucșoară, ghimbir, vanilie și portocale, ce tocmai au fost deschise pentru a completa aroma și pentru a savura din plin magia acestei seri.

Trebuie sa știți că Moș Nicolae a fost foarte mulțumit, pentru că în dimineața zilei de 6 Decembrie, Alesia a mai găsit pe farfurioară doar câteva firimituri.

Voi ce rețetă de turtă dulce ați încercat și v-a plăcut?

Eu cred că voi păstra aceasta rețetă și pentru anii ce vor urma.

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să ne urmăriți poveștile pe pagina de Facebook Copilărie în Oglindă și pe Blogul cu același nume.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Copilarie in Oglinda 2020 | Branding & Website realizate de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top