Pizza curcubeu

Putem spune că pizza se numără printre cele mai apreciate și rapide mâncăruri din lume.

Deliciul adorat chiar și de cei mai mici pofticioși, a fost inventat de italieni, devenind astăzi unul din cele mai populare preparate în întreaga lume.

Mici sau mari, nimeni nu poate rezista deliciosului preparat ce îmbină blatul crocant sau pufos, cu ingredientele preferate, aducându-le într-un echilibru perfect.

Dincolo de savoarea care ne-a cucerit, pizza este un preparat rapid, ce mă salvează atunci când pofticioasa mică vrea repede ceva bun.

Recunosc că pentru mine, aluatul de pizza pregătit acasă a fost întotdeauna o mare provocare, fiind tentată de multe ori să cumpăr aluatul gata pregătit din comerț, însă de când ghemotocul a crescut, am fost nevoită să fiu atentă la fiecare ingredient folosit, astfel că prepararea blatului am făcut-o întotdeauna acasă.

După mai multe încercări, am ajuns la o variantă de blat ce ne satisface papilele gustative. Îl prepar în cantitate mai mare atunci când am timp, porționez, pun în congelator și atunci când sunt în pană de idei și timp, aluatul gata făcut și câteva ingrediente din frigider, salvează situația.

Pizza este mai savuroasă atunci când o gătești acasă bucurându-te de farmecul  procesului de pregătire împreună cu cei mici.

Atunci când prepari pizza împreună cu cei mici, va asigur că imaginația lor nu are limite, transformând întregul proces într-o adevărată artă, distracție și timp de calitate petrecut împreună.

Am pus pe masă ingredientele ce le aveam prin frigider și cu puțină imaginație, a ieșit o delicioasă pizza cu legume colorate. Curcubeu ca aspect, dar curcubeu și în cerul gurii.

                                                                                        INGREDIENTE

 • 250 gr faină
 • 170 ml apă călduță
 • 5 g drojdie uscată
 • Un praf de sare
 • O linguriță de zahăr
 • Cimbru și busuioc uscat
 • lingură ulei măsline
 • 3-4 linguri sos de roșii
 • Cașcaval/mozzarella
 • Boabe porumb
 • Roșii cherry
 • Broccoli sau rucola
 • Ardei gras dulce( portocaliu, roșu)
 • Ceapă roșie

                                                                                 MOD DE PREGĂTIRE

Drojdia se amestecă cu 3-4 linguri de apă caldă și zahărul. După aproximativ 10 mine se obține o maia ce poate fi feliată la pregătirea aluatului.

într-un vas în care stă gata cernută făina, se adaugă maiaua și începe procesul de frământarea, adăugând treptat restul de apă caldă, iar la final uleiul.

Va rezulta un aluat moale și elastic, ce trebuie să stea la odihnit pentru 30 minute, timp în care te poți ocupa de curățarea și felierea legumelor.

Înainte de a fi așezat în tavă aluatul, se întinde pe un blat bine tapetat cu făină și se formează o foaie subțire pentru o tavă medie.

Când blatul este așezat în tavă, se adaugă sosul de roșii și după preferință, mixul de ierburi.

Urmează un strat generos de cașcaval și mozzarella, iar la final aranjarea legumelor în funcție de coloritul acestora, astafel încât să rezulte un curcubeu.

Pizza se coace la temperatură ridicată, pentru 15-20 minute.

Vă spun că a ieșit cea mai aspectoasă și delicioasă pizza curcubeu, pentru care nu trebuie să depui prea mult efort.

Poate reprezenta o masă rapidă pentru pofticioșii cei mici sau masa perfectă pentru vegani sau perioada postului.

 

Mă bucur că ai ajuns până aici. Eu sunt Ileana și îmi doresc să creez un spațiu de comunicare și schimb de experiențe, menit să inspire și să ajute, bazat pe educație, respect și empatie.

Dacă tu crezi că ceea ce scriu ar putea ajuta, nu ezita să dai share pe Facebook.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Copilarie in Oglinda 2020 | Branding & Website realizate de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top