ÎMBRĂȚIȘAREA, LIMBAJ AL IUBIRII

Astăzi se sărbătorește Ziua îmbrățișărilor la nivel mondial.

De obicei acord atenție sărbătorilor preluate care aduc un plus de bucurie și energie bună în viețile noastre. Prinsă în task-urile mele zilnice, sărbătoarea îmbrățișărilor era ultimul lucru la care m-aș fi putut gândi astăzi.

Dar astăzi am primit în dar o îmbrățișare cu totul altfel. Un dar simplu și prețios.

-E ziua îmbrățișărilor, știai? Ghidușa aflase de la școală…

-Și chiar dacă ne îmbrățișăm mereu, astăzi vreau să te îmbrățișez altfel! Continuă ea….

-Simți iubirea mea mami?

Nu mi-am găsit cuvintele, dar i-am răspuns în același mod, iar corpurile noastre au “comunicat” dincolo de cuvinte. Am lăsat îmbrățișarea să umple golul cuvintelor ce nu-și găseau locul.

Cum să nu simți iubirea aia pură din inimioara ei mare? Am simțit-o din plin cum a pătruns în toți porii, pentru că îmbrățișarea unui copil e magică, este curată terapie.

Îmbrățișarea ei de astăzi a fost terapie și a fost medicament, iar zgomotul și agitația ultimelor zile au fost șterse în câteva secunde de gestul ei mic.

În una din întâlnirile sale, Osho răspunde mai clar unei întrebări legate de îmbrățișare ca cel mai eficient instrument vindecător. Răspunsul lui este cuprinzător, așa că o să-l citez pe el:

“Până nu demult credeam că luciditatea, inteligența și autoanaliza sunt principalele instrumente vindecătoare, dar ele nu înseamnă nimic prin comparație cu îmbrățișarea.

Omul simte nevoia să fie dorit. Aceasta este una din principalele nevoi ale ființei umane. Dacă nu se simte iubit, omul începe să moară. Dacă simte că nu contează pentru nimeni, ea își pierde semnificația chiar pentru el însuși. De aceea, iubirea este cea mai mare terapie tocmai pentru că îi lipsește iubirea” Osho

Îmbrățișarea a fost și este principalul limbaj de iubire pentru Ghidușa și îl exprimă des pentru că acesta este modul în care își dorește să primească la rândul ei iubirea.

Vorbesc “aceeași limbă” ori de câte ori am ocazia sau are ea nevoie. Este cel mai simplu și profund mod în care eu o pot face să se simtă iubită, protejată, când are nevoie de mai multă încredere, de liniște și securitate.

ÎMBRĂȚIȘAREA ESTE HRANĂ PENTRU SUFLET ȘI MINTE.

See Also

Cercetătorii de la Washington School of Medicine, au descoperit că acei copii îmbrățișați de mame cu multă căldură și iubire, se dezvoltă mai bine, stabilesc mai repede conexiuni și au un hippocampus mai mare -partea cheie a creierului care este vitală pentru învățare, memorie și răspuns la stres.

ÎMBRĂȚIȘAREA RIDICĂ STIMA DE SINE A COPIILOR

Aceeași specialiști afirmă că îmbrățișările oferite cu generozitate la vârste fragede, vor dezvolta adulți cu stimă de sine ridicată și independenți emoțional. Fizic un copil se poate dezvolta normal, dar emoțional, copiii care nu primesc suficientă afecțiune în copilărie, se pot bloca emoțional ca adulți, pot avea tot timpul frustrări, pot stagna intelectual și moral.

ÎMBRĂȚIȘAREA AJUTĂ LA DISCIPLINARE ȘI ÎI ÎNVAȚĂ PE CEI MICI EMPATIA

Copiii sunt dispuși să coopereze mai bine atunci când sunt relaxați, când se simt înțeleși și iubiți necondiționat. Deși pentru mulți pare paradoxal, atunci când copilul face o boacănă, problema se poate trata cel mai bine cu o îmbrățișare. Cred că este momentul când cel mic are cea mai mare nevoie de afecțiune și înțelegere. Îmbrățișarea îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine emoțiile și trăirile proprii sau ale celorlalți. Este cea mai puternică lecție prin care poți arăta copilului tău ce înseamnă să fii iubit și acceptat.

Îmbrățișarea este benefică atât copiilor cât și adulților. Este atât de ușor să îmbrățișezi și totuși prea mulți nu o fac din cauza prejudecăților. Dar dacă lăsăm sufletul să fie în armonie și echilibru cu rațiunea, ne vor conduce negreșit către o stare generală de bine.

Îmbrățișați-vă des, iubiți-vă, iar inima va cânta în note de bucurie, așa cum a cântat a mea toată ziua.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Copilarie in Oglinda 2020 | Branding & Website realizate de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top