Ochelari de iubire

Povestea ochelarilor de iubire

Am cam lăsat blogul în urmă, dar e ok să respir viața așa cum simt, fără scuze și alte învinovățiri. Astăzi m-am oprit din pregătirile pentru scoală, ca să aștern povestea zilei. Povestea ochelarilor de iubire

-Iubirea e peste tot. Șoptește Ghidușa gânditoare.

-Așa simți tu? O întreb.

-Mami, iubirea e aici cu noi, sub tălpi și deasupra noastră. În frunza aia în formă de inimă și în norul sub formă de inimă, îl vezi? Uită-te la pisicuța asta mami, ce ochi blânzi are și cum se uită la noi. Sunt numai semne de iubire în jur, dar oamenii mari n-au timp de ele.

– Nu le vad, pentru că oamenii mari aleargă spre treburi, cu mintea încărcată de griji. Nu le văd nici copiii care stau cu ochii în telefoane.

Ridic privirea ghidată de ea și văd inimile. Nu una, două inimi pufoase planau deasupra capetelor noastre.

-Le-a desenat Dumnezeu pentru noi! îmi zic doar pentru mine. Ce minune!

Și ce minune de copil! Ochii ei nu privesc aparențele, pătrund mereu în esența lucrurilor, găsind frumusețea și bunătatea dincolo de frumusețea aparentă. Cu câtă maturitate mă învață și pe mine să fac asta, mă oprește, mă trezește.

Ochii ei privesc prin ochelari de iubire!

În fiecare floare vede un buchet de sentimente și în fiecare zâmbet sincer, o rază de lumină.

Discerne ușor zâmbetul fals și oamenii fățarnici și are puterea să-i țină la distanță. Mi-e teamă că într-o zi sufletul ăsta pur va suferi din cauza puterii cu care vede și spune lucrurilor pe nume.

Sufletul ei vibrează în armonie cu oamenii buni, iar energia iubirii din sufletul ei pur mă înconjoară ca o aură strălucitoare, protectoare.

Aura ei de lumină răspândește multe raze de lumină în jur, pentru cine știe să le primească. Mă vindecă și mă ajută să văd unitate în diversitate. Mă ajută să văd și eu inimi în tot ce mă înconjoară, pentru că iubirea e molipsitoare. Lumina mea este din ce în ce mai intensă. Energia mea atrage adesea oameni cu mintea blocată în greurile vieții și sufletul pierdut în agitația cotidiană.

-O, mami! Dacă ar exista mai mulți oameni ca tine cred că n-ar mai fi nevoie de terapeuți.

– Sau ca tine, izvor de lumină!

-Oh, da! Voi schimba lumea asta într-o zi, investind în zâmbete, bunătate, până când vibrația mea va fi molipsitoare.

-Ești minunată! Îi spun.

– O, dar o să-mi fac și-un magazin cu ochelari de iubire, e atâta nevoie de ei, mami! Vor fi gratis!

– Știi tu pui, când oferi ceva gratis, s-ar putea ca lumea să nu aprecieze valoarea. Poate ar trebui să-i lăsăm să muncească pentru ochelarii ăștia de iubire! Oamenii ar trebui sa muncească pentru lumina din ei. E atâta lumina în fiecare dintre noi!

– Eu am muncit?

-Ție ți i-a pus Divinul la ochi! Ești un copil Lumină! Copiii sunt maeștri ochelarilor iubirii.

Ochii sufletului ei m-au învățat cea mai frumoasă lecție de iubire. Prin ochelarii ei văd astăzi lumea într-o nouă lumină pură, lipsită de prejudecăți. Trăiesc!

Și într-o zi, în mijlocul furtunii, am descoperit că există încă în mine lumina care poate învinge orice.

În mijlocul unei lumi reci, lipsite de compasiune, am descoperit că e suficient să fiu eu bine cu mine, sa-mi fiu de ajuns.

În mijlocul lacrimilor, am descoperit că viața e bună cu noi în fiecare zi când încă ne trezim.

În mijlocul traumei, am descoperit în mine o forță mai mare decât orice.

Și nu, nu ceea ce nu te omoară te face mai puternic. Episoadele dure din viață te destabilizează, vulnerabilizează, îți fură toată energia, te îmbolnăvesc.

Puternic te face încrederea în sine, iubirea de sine, faptul că îți ești de ajuns, că te prețuiești, faptul că știi că însemni ceva pentru cineva, faptul că ai pentru cine lumina, faptul că puiul tău are nevoie să luminezi mai mult și mai puternic ca oricând.

Universul îmi trimite mai mult decât am cerut. Și grele din care să învăț, căci viața e și grea. Ar fi o minciună să vrem sau să credem că viața trebuie să fie doar bună.

Universul trimite și multe bune, mai mult decât pot să integrez. Și ar fi o minciună să ne trădăm înșirând în suflet doar părțile grele ale vieții.

Închid ochii și inspir viața cu recunoștință, multă recunoștință. Îmi strâng minunea în brațe cu și mai multă recunoștință. O țin mai mult lângă mine. Închid mai des telefonul. Creăm mai multe amintiri.

Deschid ochii și privesc spre seninul cerului decorat cu nori special pentru mine și pentru cine mai poartă ochelarii de iubire.

Copilul aleargă din nou, se joacă până târziu afară, se bucură de ultimele ore de vacanță. Nu vreau mai mult. E bine în sfârșit! Respiră sănătate, copilărie, bucurie, seninătate.

See Also

Trec pe la supermarket și vin acasă cu cel mai mare cartof în formă de inimă. Era acolo într-o ladă, mă aștepta pe mine.

Mă opresc să aștern povestea ochelarilor de iubire, să integrez un pic de liniște, de tihnă. Mintea o ia la galop și mă gândesc dacă nu e prea mult să aștern sufletul printre virgule. Dar scrisul mă invită mereu la tihnă, la o porție de liniște. Uneori mă face să fiu fragilă și mult prea visătoare. Dar tot el mă ajută să dau mai departe povestea ochelarilor de iubire, în speranța că cineva se va opri și va privi lumea cu ochii sufletului. Poate se va opri să respire, să privească, să simtă, să iubească.

Căci frumusețea, binele, lumina se află în fiecare colț al lumii, în fiecare lucru mărunt, în fiecare om, în fiecare zi în care ne trezim, în fiecare răsărit și apus de soare pe care avem șansa să-l vedem.

-Viața e plină de frumos, de bucurie.

-Și de iubire, adaugă ea.

-Hai mami, trimite povestea zilei să o citească oamenii pe blog și scrie mai des și mai scurt, ca să nu plictisești oamenii.

-Crezi că o sa le placă?

-Nu știu, dar cred că în tine o sa fie bine, e ca un schimb.

Trimit povestea în lume, pentru cine are nevoie, pentru cine știe să integreze în suflet. Eu dau mai departe, ia cine vrea.

Citește și:

https://copilarieinoglinda.ro/2023/03/05/suntem-si-devenim-ceea-ce-gandim-scriem-si-proiectam/

https://copilarieinoglinda.ro/2023/01/23/12-carti-terapeutice-care-m-au-ajutat-in-2022/

Mă bucur că ai ajuns până aici. Eu sunt Ileana și îmi doresc să creez un spațiu de comunicare și schimb de experiențe, menit să inspire și să ajute, bazat pe educație, respect și empatie.

Îți mulțumesc că citești articolele mele. Să fie cu folos și inspirație.

Te invit să ne urmărești pe pagina de facebook Copilarie in oglinda | Facebook si Instagram.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Copilarie in Oglinda 2020 | Branding & Website realizate de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top