Prezentul meu este prezentul clipei

Am început anul 2023 savurând zilele cu înghițituri mici, ca din ceaiul de plante aromatice ce-mi ține companie în zilele de iarnă. Simt fiecare clipă, fiecare rază de soare. Las soarele primăvăratic să pătrundă în casă, deși afară e iarnă. SIMT.

Lenevesc încă un pic în pat citind, nu mai alerg să nu pierd ziua. NU azi. Am ieșit din iarna minții în 2022. În 2023 picur în suflet primăvară.

Am luat cu mine din 2022 practicile de adus liniște în minte și în corp și încerc să nu uit ceva din ce m-a ajutat să cresc. Iau cu mine liniștea, iubirea, lumina caldă a primăverii, chiar dacă afară e iarnă. Ce-i drept mă ajută și vremea de afară, e ca un clarity call.

Mulțumesc 2022

Anul trecut a început prost. La fel de prost cum s-a încheiat cel din urma lui. Am făcut o analiză a anului trecut pentru a conștientiza câte bune mi se întâmplă totuși în viață și câte poți învăța din greul vieții. În ultima zi din an am aruncat un ochi peste intențiile si dorințele aruncate pe hârtie cu un an în urmă. Intențiile s-au împlinit, dorințele nu. Există și pentru asta o explicație.

Pentru tine 2022, am un mare și sincer MULȚUMESC! Ai început ca o furtună de vară și ai continuat să-mi fi tornadă luni la rând. Pe cât de greu ai fost la început, pe atât de frumos și liniștit te-am încheiat. MULȚUMESC pentru lumină, claritate, pentru oamenii noi și pentru miracolele de tot felul, pentru cele mai frumoase apusuri și cele mai frumoase povești și experiențe.

Ai avut cele mai multe zile solicitante, atât de multe încât nu credeam că se va termina bine, că o să pot simți binele. Nu tu 2022 ai avut zile solicitante, ci viața mi-a pregătit lecții grele, ca să învăț, să cresc, să mă dezvolt.

M-ai învățat că e nevoie de timp să înțeleg, să vindec, să renasc. Nu tu 2022, ci experiențele trăite de mine. M-ai încovoiat atât de tare 2022, încât s-a văzut și simțit fizic. Nu tu, ci trauma suferită la finalul lui 2021, uraganul din 2022 și frânturile de întâmplări ce-au pus o vreme stăpânire pe suflet și minte.

Am avut nevoie de timp, pe care am învățat cu greu să mi-l ofer, să fiu prioritate. M-ai pus jos și nu m-ai lăsat să stau în picioare până când nu am învățat și conștientizat ceva. Căci conștientizarea înseamnă creștere, evoluție, schimbare.

Schimbările ce au venit spre mine le-am acceptat tot greu în 2022, din cauza norilor grei ce-mi atârnau deasupra. Mi-au adus bine.

LECȚIILE DE VIAȚĂ NI LE OFERIM NOI, NU ANUL NOU. SCHIMBAREA ÎNCEPE CU NOI ȘI DE LA NOI 

Un an plin de nou, de greu, de oameni, de trăiri, de stări, de evenimente, de frumos, dar mai ales LECTII. Am descoperit părți din mine pe care nu le știam. Și bune și rele. ‘’Se vede Leul din tine de ceva timp” mi-a spus cineva din jurul meu, fără să știe ce leu atipic am fost atâția ani.

Am fost pe rând și leu autentic și leu atipic. Am trecut de la întuneric la lumină, de la sufocare la aer curat. De la un drum împotmolit fără direcție și fără capăt, la un drum lin, asfaltat, cu miros proaspăt de iarbă și flori.

Pe drumul nou am ajuns muncind, având încredere în oamenii Înger. Am plantat flori în suflet, pentru mirosul plăcut din nopțile albe. Au crescut mult și-au dat o imagine mai bună acum chipului meu când mă trezesc dimineața.

“Ești foarte luminoasă la față, ce folosești?” Zâmbesc a mulțumire, pentru că știu cât de greu am readus anul acesta lumina pe chip, știu câte lupte a dus chipul ăsta din interior spre exterior. Să-ți întreții tenul, pe lângă ritualuri de îngrijire fizică, înseamnă să ai grija și de suflet, de tot corpul. Cartea de  vizită a corpului, a sufletului este uneori fața. E o altă lecție pe care mi-am oferit-o in 2022.

Nu anul ne oferă lecții, ci noi. Nu anul nou îți aduce schimbări beneficie în viață. Schimbarea începe cu și de la tine, prin conștientizare. Să-ți schimbi viața înseamnă să fi adevăratul tu. Să-ți dai timp, pentru că schimbarea aia bună vine atunci când ești gata să o integrezi în viață.

Gândurile, credințele și acțiunile noastre determină posibilitățile pe care le vedem sau nu le vedem încă, limitele pe care ni le punem și lumina în care trăim. E o altă lecție din 2022.

Nu am putut să controlez tot ce am trăit în 2022. Tot ce am putut face a fost să mă concentrez pe cum răspund durerii și neputinței. Nu am minimizat și nu m-am prefăcut că sunt bine când nu am fost. M-am retras, nu am putut fi activă, nu am mai vorbit mult cum fac de obicei, nu am mai interacționat cu toată lumea. Dar nu m-am blocat în vină, nu am trăit în resentimente.

„Mă cresc pe mine ca să te cresc pe tine.”   „Mă cresc pe mine pentru mine.”

Încă rememorez frânturi de amintiri din realitatea crudă a întâmplărilor pe care le-am trăit în 2021 și 2022, însă n-am încetat niciodată să aleg speranța, iubirea, să caut lumina.

Ceea ce trăim ține sau nu de noi, dar modul cum ne raportăm la ce trăim este întotdeauna o alegere.

See Also

În 2022 am învățat că iubirea salvează, te crește, te vindecă, răbdarea e necesară, schimbarea vine cu bine. Iubirea a fost medicamentul salvator al puiului meu mic și nu exagerez. Dar ca sa oferi, trebuie să fii.

Cuvântul și sentimentul pe care îl aleg să-mi guverneze anul 2023 este IUBIRE.

De la mine în 2023 îmi doresc să creez amintiri, să citesc cu aceeași plăcere, să scriu, să ajut, să privesc lumea prin ochi de copil.  Să fiu poveste și să creez din ceea ce sunt.

Să fiu iubire, să fiu bună, să fac să fie bine, să-mi caut resurse de energie. Prezentul meu este prezentul clipei, al autenticului și al iubirii.

Citește și: https://copilarieinoglinda.ro/2021/04/17/40-motive-pentru-care-sunt-recunoscatoare-astazi/

https://copilarieinoglinda.ro/2021/01/02/retrospectiva-pentru-2020-ganduri-pentru-2021/

Eu sunt Ileana și îmi doresc să creez un spațiu de comunicare și schimb de experiențe, menit să inspire și să ajute, bazat pe educație, respect și empatie.

Te invit să ne urmărești pe pagina de Facebook si blog Copilarie in Oglinda, iar dacă tu crezi că ceea ce scriu ar putea ajuta, nu ezita să dai share articolului pe pagina ta de Facebook.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Copilarie in Oglinda 2020 | Branding & Website realizate de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top