ADVENT CALENDAR – O CĂLĂTORIE ÎN TIMP PRIN POVEȘTI

POVESTEA CALENDARULUI CU POVEȘTI

În fiecare an, în luna Noiembrie încep pregătirile pentru Calendarul Advent. Pe 30 Noiembrie obișnuiesc să umplu rafturile copilului meu cu povești și casa cu magie.

DE CE CALENDARUL ADVENT? 

Calendarul Advent transformă luna Decembrie într-o călătorie a răbdării, ajutându-ne să ne bucurăm de lucrurile simple și timpul petrecut cu cei dragi.

Creăm decorațiuni, aducem aromele Crăciunului în casa noastră, pregătim cadouri hand made pentru cei dragi, dar mai ales ne bucurăm de povești, cărțile devenind tovarăși de neînlocuit în această călătorie.

Cu ajutorul cărților de iarnă și Crăciun, în fiecare zi deschidem un nou sertăraș al calendarului, marcând astfel trecerea timpului și apropierea de momentul mult așteptat al Crăciunului.

Și cum poveștile nu au vârstă, vă spun sincer că am trăit intens și eu alături de ea fiecare poveste citită și recitită.

Timpul a zburat repede, sau poate doar noi am zburat prin el, iar Ghidușa mea a crescut. Are aproape 9 ani, însă așteaptă cu aceeași bucurie și nerăbdare magia din luna Decembrie, caută mesajele sertărașele căsuței calendar și mă așteaptă cu aceeași bucurie să petrecem timp împreună.

Mi-am dorit mult să păstrăm magia și amintirea primilor ani aproape de suflet, așa că am adunat din experiența noastră cele mai frumoase 25 povești și le-am așezat într-o carte, pe care am numit-o:

 „Măriuca în căutarea magiei Crăciunului. O călătorie în timp în luna Decembrie” 

Da, Măriuca este reală, este o magie de copil și personajul principal al cărții pe care noi astăzi o numim „Calendarul Răbdării”, poveste pe care o găsiți și la editura CURS. 

Despre acest Calendar al răbdării sub forma unei cărți o să vă povestesc anul acesta și cu siguranță și în anii ce vor urma.

Cartea începe cu prezentarea Măriucăi.

MĂRIUCA  „Undeva, într-un oraș mare cu multe clădiri înalte, străzi pline cu mașini și lume agitată, trăiește o fetiță blondă, cu ochi verzi și curioși. În jurul ei, oamenii se învârt ca într-un carusel fără oprire. Merg la serviciu de dimineață până seara. Măriuca, așa o cheamă pe fetiță, nu înțelege de ce fug oamenii mari. Ea e tot timpul veselă.”

Continuă cu o poveste despre răbdare

Călătoria Răbdării- Răbdarea este cel mai scurt drum în călătoria noastră spre Crăciun

“Ce drum facem? De unde cumpărăm timp și răbdare? Se interesează curioasă Măriuca, țopăind fără oprire în jurul mamei, care pregătește micul dejun.

-Spiridușule, răbdarea este cel mai scurt drum în călătoria noastră spre Crăciun.

O! și vom călătorii cu trenul, sau cu avionul? Sau poate cu sania Moșului?

-Nici cu trenul, nici cu avionul! Vom călători pe aripile poveștilor de Crăciun. Iar personajele poveștilor vom fi chiar noi……”

1. DECEMBRIE, ZIUA ROMANIEI – Rămas bun toamnă! Bine ai venit Iarnă!

“In biblioteca Măriucăi găsești mereu cărți cu povești adevărate, așa cum le numește ea. Nu știe încă să deslușească misterul literelor, dar știe să le citească după imagini.

Astăzi, la ea în cameră s-a petrecut ceva ciudat. Lângă căsuța magică cu multe sertărașe au apărut, ca din senin, 24 de cadouri frumos împachetate. Zi după zi, vom descoperi câte o poveste și câte o surpriză în sertărașele căsuței calendar. Când vom ajunge la ultima carte și la ultimul sertăraș, vom ști că este Crăciunul…..

2. STEAUA MAGICĂ – Crăciunul are mii de arome și zeci de înțelesuri

“- Mami, toate stelele de pe cer sunt magice? Tati mi-a arătat Steaua Polară și eu cred ca e o stea magică, pentru că arată întotdeauna drumul și ne ajută să nu ne rătăcim.

-E magică, dacă noi alegem să credem în magie, îi răspunde mama……”

3. DORINȚA DIN VIS – De Crăciun să credem în visele noastre

“FII CURAJOS! FII BUN!! AI INCREDERE!”

4. SPIRIDUȘUL MOȘULUI-Moș Crăciun înseamnă bunătate, iubire, generozitate și speranță

“-Moș Crăciun există? Există cu adevărat?”

5. COȘUL LUI MOȘ NICOLAE-Inspirați de Moș Nicolae, aducem un strop de bucurie

“Fetița are o înțelegere cu Moș Nicolae. Când trece pe la e, Moșul nu uită niciodată să ia din coșul cel roșu darurile Măriucăi, cu instrucțiuni clare lăsate pe un desen…”

6. SPĂRGĂTORUL DE NUCI-Pe tărâmul magic unde cafeaua, ceaiul și ciocolata prind viață în ritm de dans

“Străzile forfotesc de oameni mari și de copii bucuroși să admire vitrinele pline de luminițe și de jucării.

În sala de spectacol, Măriuca rămâne cu gura căscată…fulgi mari de zăpadă dansează în aer, pe fundal se aude muzica….”

7. O ZI SPECIALĂ CU MAMI ȘI TATI-Momentele petrecute împreună, sunt amintiri neprețuite.

“Duminica, plăcerea Măriucăi este să participe la pregătirea micului dejun pentru toata familia. Nimic nu se compară cu energia și bucuria din week-end a Măriucăi. Timpul e prețios, așa spune Măriuca de la o vreme….

8. O SURPRIZĂ-Bucuria vine din lucruri mărunte

“-Mami, sunt atât de bucuroasă! Exclamă Măriuca. Tu te bucuri?

-O, draga mea! și inima mea cântă de bucurie, la fel ca și a ta. Mai mult și mai mult în fiecare moment petrecut cu tine!….”

9. O ZI POSACĂ- Într-o zi posacă, grija celor din jur și un strop de iubire fac minuni

“Dimineața e neobișnuit de liniștită. În camera Măriucăi e liniște, iar fetița nu dă niciun semn c-ar vrea să se dea jos din pat. Pe masa din bucătărie, micul dejun stă încă neatins, lucru ciudat pentru o fetiță pofticioasă ca Măriuca…..”

10. INIMA PRIETENIEI-Putem fi prieteni și cu altcineva care e altfel decât noi

“Trebuie să știi că, deși oamenii nu sunt toți la fel, tocmai diferențele fac ca lumea asta să fie mai frumoasă și mai bogată….”

11. SERBAREA DE CRĂCIUN-Te iubesc când ai emoții, te iubesc si când e soare, când e ploaie sau ninsoare

“-Mami tu mă iubești precum mama șoricelului din poveste? Mă iubești și când am emoții? Și când e soare, dar și când e ploaie sau ninsoare?….”

12. POVESTEA NAȘTERII PRUNCULUI-Povestea Nașterii Pruncului Sfânt o spunem în fiecare an în noaptea de Crăciun.

“Fără prea multe cuvinte, Măriuca încuviințează, dând din cap la fel de gânditoare. Își dau imediat întâlnire una în brațele celeilalte, lăsându-se purtate de magia poveștii….”

13. AVENTURA CĂUTATORILOR DE COMORI-Să cauți comori e o aventură grozavă

“Pe sertărașul cu nr 13 stă așezat un plic mare și roșu. În plic e o coală de hârtie pe care scrie ceva. Sunt o grămadă de semne, de linii și tot felul de desene enigmatice….”

14. TÂRGUL DE CRĂCIUN-O lume de poveste cu atracții, arome și sunet de Crăciun

“Copii, părinți, bunici, tineri si bătrâni, toți sunt prezenți în târgul de Crăciun, atracția acestor zile în marele oraș. Cu obrăjorii îmbujorați de la frigul înțepător, Măriuca Își face loc printre oameni cu mama și tata de mână….”

15. DECORAȚIUNILE DE CRĂCIUN-Cadouri de sezon pentru cei dragi

“Astăzi se anunță o zi specială. Mama și Măriuca se pregătesc să confecționeze decorațiuni de Crăciun. În timpul acesta vor asculta colinde…..”

16. CARUSELUL-Fii tu motivul pentru care cei din jur să zâmbească

See Also

“Ai fost generoasă cu Paul și ai reușit să deschizi fermoarul sufletului lui. Iar asta nu e puțin lucru, Spiridușule. Să faci în continuare la fel. Nu știi când cineva are nevoie de zâmbetul tău….”

17. SCRISOAREA PENTRU MOS CRĂCIUN-Să-i scrii scrisoare Moșului când ai doar 5 ani e o provocare

“Măriuca a muncit mult să-i poată transmite mesajul ei Moșului. Știe că poate să ceară ajutor celor din jur atunci când nu reușește să facă ceva de una singură, dar anul acesta alege să-i trimită Moșului un desen făcut chiar de ea, în care a prins cu migală, fiecare detaliu al dorințelor ei….”

18. FULGUL DE NEA-Poveste de iubire

“-Și unde a dispărut fulgul, mami?

-Călătoria lui s-a încheiat chiar aici, la tine în palmă. Învăluit de toată dragostea ta, fulgul s-a transformat în apă.

-O să-l mai văd vreodată?

-Oricând în inimioara ta, ca o poveste a iubirii, răspunde mama blând……”

19. O ZI DE IARNĂ-Un tablou pictat de natură

“Ninge fără oprire, fulgii de zăpadă cad din cer tot mai mari și mai mulți. În timp ce orașul dormea….”

20. UN BRAD CU POVEȘTI-Povești pentru o viață

“Rând pe rând tot mai multe sertărașe ale căsuței s-au deschis, semn că Sărbătoarea Crăciunului e tot mai aproape. Astăzi e ziua când se împodobește bradul de Crăciun, moment de nespusă bucurie….”

21. POVEȘTI CU OAMENI DE ZĂPADĂ-Prietenii noștri de zăpadă

“Orașul scânteiază sub pătura albă de zăpadă. A nins atât de mult În ultimele zile, Încât pașii se afundă în zăpadă. Măriuca admiră peisajul pe sania trasă de tata , ce șerpuiește ușor pe aleile dintre blocuri….”

22. COLINDUL-Crăciunul este o sărbătoare a emoției, a cântecului și a bucuriei

‘Pentru o zi, Măriuca poposește într-un ținut misterios. Un ținut unde în locul drumurilor sunt înșirate case, nu blocuri, unde în loc de străzi sunt cărări și potecuțe privegheate de brazi încărcați de zăpadă….”

23. MAGIA CRĂCIUNULUI-Atunci când crezi în ele, stelele căzătoare chiar fac minuni

“Cu cât e mai aproape Crăciunul, cu atât e mai mare forfota. Orașul e plin de oameni. În aer se simte un freamăt special, de sărbătoare. Se fac ultimele pregătiri….”

24. AJUNUL-Crăciunul este despre acceptare, veselie, răbdare și conectare

“În ziua aceasta toate se întâmplă diferit decât de obicei. În casă e freamăt, în timp ce afară se lasă liniștea. Orașul cel mare și zgomotos se odihnește… În casă, mirosul îmbietor de cozonac se amestecă cu…”

25. SĂRBĂTORI FERICITE

“Luminează drumul celor din jur cu bunătate, generozitate, bucurie și iubire.

Fă ca lumea în care trăiești să fie o poveste!

Fii o poveste!”

Eu sunt Ileana șîmi doresc să creez un spațiu de comunicare și schimb de experiențe, menit să inspire și să ajute, bazat pe educație, respect și empatie.

Te invit să ne urmărești pe pagina de Facebook si blog Copilarie in Oglinda, iar dacă tu crezi că ceea ce scriu ar putea ajuta, nu ezita să dai share articolului pe pagina ta de Facebook.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright Copilarie in Oglinda 2020 | Branding & Website realizate de Ama Mihaescu CREATIVE STUDIO 

Scroll To Top